Aanbod massage

Voor alle aangeboden massages heb ik een gecertificeerde opleiding gevolgd. Geen erotische massages!!

 • Nieuw!   Workshop Shantala babymassage

  De Shantala babymassage is een traditionele massage voor baby's en kinderen die zijn oorsprong vindt in Kirala, een streek in het zuiden van India. Daar is het een goed bewaard ritueel dat van moeder op dochter wordt doorgegeven. Deze massage wortelt in de Ayurveda, een eeuwenoude en traditionele geneeswijze waarin er naar de mens als 1 geheel gezien wordt. Lichaam, geest en de wereld rondom ons kunnen niet los van elkaar gezien worden. De Franse dokter Leboyer leerde deze massage van de vrouw Shantala naar wie ze genoemd is. Na de geboorte en de warmte van de moederschoot volgt de koude eenzaamheid van de wieg. Om deze angst te kalmeren, moet je ze in de armen nemen. Je moet ze wiegen, koesteren, strelen, ze masseren en ze met je handen opnieuw vertellen wat de moederschoot ze vertelde. Ze hebben warmte en liefkozing nodig. Liefdevolle aanraking is een primaire levensbehoefte en deze massage is ideaal om baby's deze liefdevolle aanraking te geven.

  In deze workshop leer je als ouder hoe je baby te masseren. Deze massage wordt door mij voorgedaan op een pop en jij als ouder kan tegelijkertijd actief meevolgen op jouw of jullie eigen baby.

 • Ayurvedische massage

  De ayurvedische massage is afkomstig uit India en is bedoeld om de gehele gezondheid van de mens te bevorderen. Vandaag de dag zijn mensen zo druk bezig waardoor de lichamelijke en geestelijke gezondheid in het gedrang komen. Deze massage zorgt ervoor dat lichaam en geest kunnen ontspannen, gereinigd worden en gevoed worden met nieuwe energie. Deze massage bestaat uit een uitgebreide hoofdmassage en lichaamsmassage.
   

 • Relaxerende lichaamsmassage

  Dit is een massage waarbij het hele lichaam gemasseerd wordt. Deze is vooral gericht op het verminderen van stress, op ontspanning, het stimuleren van de bloeddoorstroming en stimulatie van de energie doorheen het lichaam. Hierbij worden technieken zoals eufleurage en kneding gebruikt. Deze massage is heel bevorderlijk voor heel het lichaam.
   

 • Samudramassage

  Samudramassage is een rustgevende en toch intense massage voor lichaam en geest. Bij deze massage wordt gebruik gemaakt van vloeiende en harmonieuze bewegingen van polsen, ellebogen en onderarmen op het ritme van de oceaan. Ze vergroot de levenskracht en weerstand, bevordert de bloedcirculatie, voert afvalstoffen sneller af en verbetert de celvernieuwing wat zorgt voor een betere conditie van de huid. Deze massage werkt ook dieper in op de spieren waardoor deze langer soepel blijven.
   

 • Chinese hoofd-, nek- en schoudermassage

  Deze hoofd,- nek- en schoudermassage is een drukpuntmassage, afkomstig uit China. Het is een zeer ontspannende massage die erop gericht is om klachten ter hoogte van hoofd, nek en schouders te verzachten. Ze werkt in op vastzittende spieren van hoofd, nek en schouders en pakt ook hardnekkige hoofdpijn aan.
   

 • Hotstone massage

  Hotstone massage bestaat al eeuwenlang. Dit is een heel ontspannende, relaxerende en zachte massage waarbij gewerkt wordt met vulkanische basaltstenen. Door te masseren met deze warme stenen, wordt warmte aan het lichaam afgegeven en dringt ze het lichaam binnen. Deze massage vermeerdert de energie, kan onderliggende blokkades opheffen en stimuleert de bloedsomloop en de energiebanen.
   

 • Japanse gezichtsmassage (Kobido)

  De Japanse gezichtsmassage is een eeuwenoude Japanse traditie die zich door de tijd heen verder verfijnd heeft. Door technieken zoals drukpunten en lymfedrainage worden meridianen, energiebanen en energiepunten gestimuleerd. Het doel van deze massage is om de doorstroom van de levensenergie te bevorderen, lichaam en geest in balans te brengen en heerlijk te genieten en te ontspannen. Hoewel het om een gezichtsmassage gaat, worden ook de nek, hals en hoofd behandeld. Na enkele sessies kan het de huid verbeteren en maakt ze de huid steviger, soepel en zachter. Een echte aanrader!
   

 • Stoelmassage

  Stoelmassage is een ontspannende drukpuntmassage, eveneens afkomstig uit het Oosten, waarbij spanning en klachten ter hoogte van hoofd, nek, schouders, armen en rug behandeld worden. Deze massage vindt plaats op een daarvoor speciaal ontwikkelde massagestoel. Deze massage wordt tegenwoordig ook meer en meer toegepast in bedrijven om de werkstress te verminderen. Deze massage ontspant de spieren en bevordert de bloeddoorstroming en de vitaliteit. Na een stoelmassage voelt u zich ontspannen, energiek en vol vitaliteit.
   

 • Sportmassage

  Sportmassage is een ontspannende en stimulerende massage waarbij spieren intensief gemasseerd worden. De doorbloeding wordt gestimuleerd waardoor de sporter beter kan bewegen en het langer zal kunnen volhouden en spierpijn en vermoeidheid kunnen worden voorkomen. Deze massage helpt de normale lichaamstoestand te verbeteren en na een sportieve inspanning de afvalstoffen af te voeren. De massage is bedoeld om de spieren die het meeste worden belast te voorzien van een betere doorbloeding en aan te zetten tot een betere stofwisseling. Dit kan ervoor zorgen dat de spieren tijdens het sporten beter bestand zijn tegen extra kracht en kan voor iedereen heilzaam zijn.
   

 • Thaise lichaamsmassage

  De Thaise traditionele massage is meer dan 2500 jaar oud en werd vroeger door boeddhistische monniken in de Thaise tempels uitgevoerd. Deze massage is een combinatie van yogische stretchings en manuele stimulaties. Door de druk die op het lichaam uitgeoefend wordt, kunnen pijn, stress en stressgerelateerde klachten verlicht worden. Deze massage werkt in op het zenuwstelsel, verbetert de flexibiliteit van het lichaam, stimuleert de circulatie van bloed en lymfe, versterkt het immuniteitssysteem en brengt de geest tot rust wat leidt tot een gevoel van welbehagen. Deze massage wordt uitgevoerd op een massagemat (futon) zonder olie. Draag om die reden losse kledij om gemakkelijk op te masseren.
   

 • Thaise voet- en onderbeenmassage

  Onze voeten dragen ons elke dag en iedereen kent wel het gevoel van zware benen na een hele dag rechtstaan. We staan er enkel soms niet bij stil en dragen er niet altijd zorg voor. De Thaise voet- en onderbeenmassage is een ontspannende en energetische massage die zowel voeten, onderbenen en knieën behandelt. Deze massage combineert een meridianen- en reflexzonetherapie zodat organen, zenuwstelsel, lymfesysteem en hormoonstelsel gestimuleerd worden. Ze activeert het natuurlijk genezingsproces, de doorbloeding en energiedoorstroming van het hele lichaam. Na de massage heb je het gevoel dat je op wolkjes loopt.
   

 • Voetmassage

  Voelen je voeten zwaar aan door lang recht te staan of wil je gewoon genieten van een voetmassage? Je voeten zullen daarna licht aanvoelen en ontspannen zijn.
   

 • Manuele lymfedrainage

  Het menselijk lichaam bestaat voor twee derde uit vocht. Daarom is een goede circulatie van het lymfesysteem heel belangrijk voor de gezondheid. Manuele lymfedrainage is erop gericht om de circulatie van het lymfevocht te bevorderen en mogelijke blokkades hierin op te heffen. Dit is een zachte en ritmische massagevorm waarbij veel gebruik gemaakt wordt van draaiende en spiraalvormige bewegingen op de lymfeklieren en lymfebanen. Een verstoring in de vochthuishouding kan leiden tot blokkades in het lymfesysteem en tot klachten in lichaam en geest. Met deze massage kan je deze blokkades opheffen en de klachten verhelpen.
   

 • Fibromyssage

  Fibromyalgie is een chronische en pijnlijke ziekte waarbij er een storing optreedt tussen het centrale zenuwstelsel en de pijnsignalen. De klachten zijn heel uiteenlopend en gaan van slaapstoornissen, concentratieproblemen, brandend en/of tintelend gevoel in handen en voeten tot hoofdpijn en migraine. Deze massage is afgestemd op de gevoelige plaatsen van het lichaam en er zitten ook technieken van de traditionele Chinese geneeskunde in vervat. Naast genot zal je ook verlichting van pijn ervaren. Hierbij kan je kiezen uit een massage die de slaap bevordert, eentje die de pijn verlicht of eentje die hoofdpijn verlicht. Deze massage is ook geschikt voor mensen die geen fibromyalgie hebben.
   

 • Combimassage

  Combimassage is een massage waarbij verscheidene technieken uit verschillende soorten massage met elkaar gecombineerd worden en dit in samenspraak en overleg met u als cliënt. Ook al kan de massage aangepast worden aan de actuele klachten en noden, rust en ontspanning staan nog steeds centraal!